ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın Müslümanların ülkeye alınmamasına yönelik yorumuna İngiltere’den sert tepki geldi.

[caption id="attachment_100460" align="alignnone" width="670"] |FOTO: REUTERS Donald Trump’ın Müslümanlarla ilgili açıklamasına tepkiler büyüyor![/caption]

İngiltere Başbakanı David Cameron Trump’ın yorumunu, ‘bölücü ve yanlış’ olarak değerlendirirken, başkent Londra’nın Belediye Başkanı Boris Johnson da ‘yanlış yorum ve tamamen saçmalık’ yakıştırmasını yaptı.

"BÖLÜCÜ VE YANLIŞ BİR AÇIKLAMA"


ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki San Bernardino kasabasında engellilerin hizmet aldığı bir sosyal hizmetler kurumunda, 14 kişinin öldürülmesine neden olan silahlı saldırının ardından gelecek yılki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın Müslümanların ülkeye alınmamasına yönelik sözlerine İngiltere’den sert tepki geldi. Başbakan Cameron, Trump’ın açıklamalarını ‘bölücü ve yanlış’ olarak değerlendirdi. Cameron’ın sözcüsünün yaptığı açıklamada, İngiliz liderin, Trump’ın ‘bölücü ve yanlış’ olan yorumuna hiçbir şekilde katılmadığı belirtildi.

"TRUMP'I LONDRA'YA DAVET EDİYORUM"


Cumhuriyetçi başkan aday adayının açıklamalarına bir tepki de Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’dan geldi. Trump’ın, İngiliz polisinin başkentte bazı radikalleşmiş bölgelerde korku içinde çalıştığı iddiasına ilişkin Johnson, ‘yanlış yorum ve tamamen saçmalık’ olarak karşılık vererek Amerikalı başkan adayını megakente davet etti. Büyük dedesi Türk olan belediye başkanı basına yaptığı açıklamada, “Polisimizin şehir genelinde ve mahallelerimizde her gün ne kadar mükemmel iş çıkardığını Trump’a birinci elden göstermekten memnuniyet duyarım.” şeklinde konuştu.

Birleşik Krallık’ta yaklaşık 2,7 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor. İngiltere hükümeti, dünya genelinde sorun haline gelen radikal örgütlerle ilgili strateji planını açıklamış; IŞİD, El Kaide ve benzer örgütlerle mücadele sürecinde yüzyılın en belirleyici savaşlarından biriyle yüzleşildiğini belirtmişti.

CİHAN