Dünyanın en yüksek gökdeleni olan Burç Halife'nin hemen yakınındaki binadaki turistlerin kısa zamanda tahliye edilmesi büyük bir faciayı önledi.

Yangının hangi sebeple çıktığı bilinmezken, bölgeye çok sayıda itfaiye aracının sevk edildiği belirtildi. Olay anında bölgede bulunan bir sağlık memuru, "Dumandan zehirlenmiş ya da sıkışıp kalmış 60'tan fazla yaralı var" diye konuştu.

Dubai'de, binlerce kişinin havai fişek gösterilerini izlemek üzere çevresinde toplandığı The Address Hotel'de yangın çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın sonrası, Beşiktaşlı bazı futbolcuların Dubai'ye tatil için gittiği öğrenildi. Beşiktaş'ın resmi sitesinden yapılan açıklamada, futbolcuların yangından etkilenmediği belirtildi.



Dubai'de, binlerce kişinin havai fişek gösterilerini izlemek üzere çevresinde toplandığı The Address Hotel'de yangın çıktı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayın yapan haber sitelerine göre, neden çıktığı henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede büyüdü ve alevler otelin 20 katını birden sardı.

Gulf News'a konuşan Dubai Sivil Savunma'dan bir yetkili, yangın çıkar çıkmaz otelin boşaltıldığını ve yangın alanında üç ekibin birden çalıştığını söyledi. Yetkili, yangının "büyük ölçüde kontrol altına" alındığını da ekledi.

Aynı zamanda alışveriş merkezi de olan binada yangından tahrip olan katlarda çökmelerin de başladığını söyleyen bir görgü tanığı da "Binadan büyük parçaların düşüyordu" dedi.

Foto: Reuters


Dubai'de yaşayan Maha Abouelnebin, CNN televizyonunun sorularını yanıtlarken, yerel saatle 21:30 sıralarında, ailesiyle birlikte Address Hotel'de yemek yerken bir koku duyduklarını, ancak bunun "birisi yemek pişiriyor olmalı" diye önce önemsemediklerini söyledi.

Ancak, daha sonra bunun bir yangın olduğunun farkına vardıklarını söyleyen Abouelnebin, birden bire dışarıya çıkmak için kalktıklarını anlattı.

Abouelnebin, otel personelinin çok hızlı ve etkili hareket ettiğini belirterek, "Bizi dışarıya sakince ve hızlıca çıkardılar.... Oradan nasıl o kadar kısa sürede çıkabildiğimize hayret ettik" dedi.

Dünyanın en yüksek binası olarak bilinen 828 metrelik Burj Khalifa Kulesi'nin yakınlarındaki otel ve rezidansın hemen tüm katlarına yayıldı.

Dubai Marine'nın yakınlarındaki otelin ve Burj Khalifa Kulesi'nin çevresinde toplanan binlerce kişi, 400 bin LED ışığı ve 1.6 ton havai fişek ile hazırlanan yeni yıl gösterilerinin başlamasını bekliyordu.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Beşiktaş Kulübü, tatil için Dubai'ye giden futbolcularının, kentte bir otelde yaşanan yangından etkilenmediğini açıkladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'e verilen arada tatil için bazı siyah-beyazlı futbolcuların Dubai'ye gittiği belirtilerek, "Futbolcularımız, burada bir otelde yaşanan yangından etkilenmemiştir ve herhangi bir sorunları bulunmamaktadır. Futbolcularımız ile irtibata geçilmiş ve bir sorun yaşamadıkları öğrenilmiştir" denildi.

DHA