Dünyayı ayağa kaldıran, 13 Kasım'da Paris'te gerçekleşen terör saldırılarında toplam 130 kişini hayatını keybetmişti. En fazla can kaybı, Eagles of Death Metal isimli Amerikalı grubun konser verdiği Bataclan konser salonunda yaşanmış, olay yerinde 89 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşananlardan sonra büyük bir şok yaşayan grup, saldırılardan sonraki ilk konserini yeniden Paris'te verdi.

U2 grubu, konser sırasında sehneyi Eagles of Death Metal'le paylaştı / Foto: Reuters


13 Kasım'da Paris'te Bataclan Tiyatrosu'na yapılan saldırı sırasında sahnede olan Amerikan rock müzik grubu Eagles of Death Metal, saldırılardan sonra ilk kez Paris'te ünlü U2 grubu ile sahneye çıktı. İrlandalı ünlü müzik grubu U2, AccorHotels Arena'daki konserlerinin sonunda Eagles of Death Metal'i sahneye çağırdı.

U2'nun solisti Bono "Üç hafta önce sahneleri ellerinden alındı, bu yüzden sahnemizi bu gece onlara sunmak istiyoruz" dedi. Eagles of Death Metal, U2 ile birlikte, ABD'li müzisyen ve şair Patti Smith'in People Have Power (İnsanlar Güce Sahip) şarkısını seslendirdi.



U2'nun 14-15 Kasım'da yapılması planlanan Paris konserleri, saldırıların ardından 6-7 Aralık'a ertelenmişti. Pazar akşamki konserde, saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları sahne arkadasındaki ekrana yansıtılmış ve Bono kurbanların ailelerine destek mesajı göndermişti.