New York Times gazetesinin Pulitzer Ödüllü eski Türkiye Şefi Stephen Kinzer, bugün Gaziantep’te verilecek "Fahri Hemşehrilik Beratı"nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştiren yazısı nedeniyle son anda iptal edildiğini açıkladı.

Stephen Kinzer, The Boston Globe gazetesinin internet sitesinde yer alan yazısında, davet üzerine Gaziantep’e geldiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir yardımcısının devreye girmesinden dolayı ödül töreninin iptal edildiğini vurguladı.

HABERLERİYLE, ROMA MOZAİKLERİNİ SELLER ALTINDA KALMAKTAN KURTARDI

Kinzer, "Bu, kariyerimde ve yaşamımda sıra dışı bir haftaydı. Başlangıçta da öyleydi - ama, umduğum gibi devam etmedi" sözleriyle başlayan yazısında, "Buraya (Gaziantep) Salı sabahı büyük bir onur için gelmiştim. (Büyük Şehir) Belediye Başkanı ve Meclisi aylarca önce, Roma (Zeugma) mozaiklerinin seller altında kalmaktan kurtarılmasını sağlayan haberlerim için beni fahri hemşehri ilan etmişti" dedi ve ekledi:

'ERDOĞAN'IN KİŞİSEL EMRİYLE İPTAL EDİLDİ'

"Cömert bir tören planlandı. Biletler alındı. Bozuk Türkçemi kullanmak zorunda kalmamam için profesyonel bir tercüman ayarlandı. Bununla birlikte, ulaştıktan sonra, oldukça utandığı anlaşılan evsahiplerim karşıma geçip oturdular ve törenin ve fahri hemşehriliğimin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel emriyle iptal edildiğini söylediler. Bu emir, Gaziantep (Büyükşehir) Belediye Başkanı'na, ben Paris'te Birleşmiş Milletler Konferansı'ndayken ulaşmış. Daha sonra buradaki arkadaşlarımdan öğrendiğime göre, Erdoğan'ın yardımcıları (Büyükşehir) Belediye Başkanı'na yolladığı faksta 'hükümetin ve Türkiye’nin düşmanı' olarak nitelendirilmişim. Kanıt olarak da, 4 Ocak'ta (2015) Boston Globe'da yazdığım bir yazıda Erdoğan'nı eleştirdiğim paragraf eklenmiş."

Stephen Kinzer, 4 Ocak'ta Boston Globe gazetesinde yayımlanan makalesinde “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014’te ülkesinin stratejik gücünü ciddi ölçüde harcadı” ifadelerini kullanmıştı. Kinzer aynı yazısında, "Şimdi 1000 odalı sarayda oturuyor" dediği Erdoğan'ı gazetecilerin tutuklanması talimatları vermekle de suçlamıştı.

Spiegel, Mehmet Şimşek'in

Spiegel, Mehmet Şimşek'in "çerez" çıkışını yazdı