Dünyanın en ünlü primatlarından Goril Koko iklim değişikliği hakkında düşüncelerini dile getirdi. İnsanlarla iletişimde Amerikan İşaret Dili’nin özel bir şeklini kullanan Koko, bitmek üzere olan Paris İklim Zirvesi’ne bir mesaj da kendisi gönderdi. Koko’nun mesajı ise şöyle: “Ben Koko. Ben çiçeğim, ben doğayım. İnsanları seviyorum, dünyayı seviyorum, ancak insanlar aptal, aptal! Çok üzülüyorum, ağlıyorum. Zaman azalıyor, dünyayı düzeltmeliyiz, ona yardım etmeliyiz. Çok çabuk olmalıyız, doğa sizi görüyor. Teşekkürler.”



Dünyanın en ünlü primatlarından Goril Koko iklim değişikliği hakkında düşüncelerini dile getirdi. İnsanlarla iletişimde Amerikan İşaret Dili’nin özel bir şeklini kullanan Koko, bitmek üzere olan Paris İklim Zirvesi’ne bir mesaj da kendisi gönderdi.


BİNDEN FAZLA İŞARET BİLİYOR


Goril Koko, şüphesiz dünyanın en meşhur gorili. Goril Koko'yu meşhur eden özelliği ise işaret dili ile iletişim kurabilmesi. Goril Koko, 1971 yılında San Francisco Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya geldi. En yakın arkadaşı Francine “Penny” Patterson ile Amerikan İşaret Dili’nin özel bir şeklini kullanan Koko, binden fazla işaret biliyor.

GORİL KOKO'NUN MESAJI: "DÜNYAYI KURTARIN"


Goril Koko, Paris'te devam eden İklim Zirvesi'ne şu mesajı gönderdi: "Ben Koko. Ben çiçeğim, ben doğayım. İnsanları seviyorum, dünyayı seviyorum, ancak insanlar salak, salak! Çok üzülüyorum, ağlıyorum. Zaman azalıyor, dünyayı düzeltmeliyiz, ona yardım etmeliyiz. Çok çabuk olmalıyız, doğa sizi görüyor. Teşekkürler.”


KOKO İLE ROBIN WILLIAMS ARASINDAKİ UNUTULMAZ DOSTLUK


Goril Koko ile Robin Williams arasında da müthiş bir arkadaşlık vardı. 2014 yılında hayatını kaybeden Robin Williams, bir belgesel çekimi için 2001 yılında, goril Koko ile bir araya gelmişti. Williams, daha sonra yaptığı ropörtajda Koko ile geçirdiği zamanın unutulmaz olduğunu belirtmişti. Williams'ın ölüm haberini alan Koko'nun, o sıralar sessizleştiği ve içine kapandığı belirtilmiş, vakfın çalışanları da Koko'nun ağladığına şahit olduklarını bildirmişti.