Simon Tisdal imzasıyla bugün yayınlanan haberde, kamuoyu yoklamalarının da Erdoğan'ın muhaliflerine beklenmedik bir destek olduğunu gösterdiğini yazıyor. Erdoğan'ın kendisine muhalif olan basınla zaten pek iyi geçinemediğini yazan gazete, şimdiyse bunun açık bir savaşa dönüştüğünü söylüyor; ancak Erdoğan'ın öfkesinin "daha derinde daha kişisel bir rahatsızlıkta yatabileceğini" söylüyor: Erdoğan "seçmenin ruh halini ölümcül bir biçimde yanlış okumuş olmaktan giderek daha fazla korkuyor."


"Düşünce özgürlüğüne müdahaleden kaygı duyuyoruz"


"FUAT AVNİ İDDİALARI İNANDIRICI"

Haberde Erdoğan'ın parlamentoyu kenara iterek "diktatöryal güçler" elde etmek istediğini söyleniyor. Tisdal, kolayca kazanmaya alışmış olan Erdoğan'ın muhalefet partilerinin güçlenmesiyle "şaşkınlığa uğradığını" yazıyor. Fuat Avni isimli Twitter hesabından isimleri verilen ve seçim sonuçlarıyla oynayacakları iddia edilen sandık görevlilerine ve yine Fuat Avni'nin 200 gazetecinin gözaltına alınacağına dair iddiasına değinen Tisdal, Türkiye'nin Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında 149. sırada olduğunu hatırlatarak, Fuat Avni'nin iddiasının inandırıcı görüldüğünü söylüyor.

Guardian: Türkiye kavşak noktasında

Guardian: Türkiye kavşak noktasında


"SEÇİMDE İSTEDİĞİNİ ALIRSA DURDURULAMAZ OLACAK"

Haber, Erdoğan'ın Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı hapsetmeye yemin ettiğini, hafta boyunca BBC, CNN ve New York Times'a çattığını söylüyor. Guardian'in haberi şu sözlerle bitiyor: "Eğer (Erdoğan) Pazar günü istediğini alırsa, durdurulamaz olacak. Eğer engellenirse kin dolu gazabı tehlikeli bir şekilde serbest olmuş olacak."

Danimarka basını: Özgür basın yok, Erdoğan taraf tutuyor

Danimarka basını: Özgür basın yok, Erdoğan taraf tutuyor