Dünyanın en gözde tatil mekanlarından biri olan Hawaii’nin Eyalet Başkanı David Ige, Ocak 2015’te eyalet genelinde plastik poşet kullanımını yasaklamış, ardından da sigara içebilme yaşını 21’e çıkarmıştı. Yeni yıla günler kala Ige, bir diğer projesini hayata geçirdi.

Foto: Shutterstock


Hawaii geçtiğimiz yıllarda Amerika’nın en mutlu eyaletlerinden biri olarak benimsenmiş, devletin sosyal sorumluluk projelerine verdiği önem ve insan hakları konusunda uyguladığı politikalar ile de uzun bir süre gündemde kalmayı başarmıştı.

Foto: Shutterstock


Yaşanan gelişmeler ışığında hükümet, hayvanların eğlence dünyasında kullanılmasının yasaklanmasına yönelik bir karar aldı.

Foto: Shutterstock


Şu an için tasarı niteliği taşıtan bu fikir, 1994 yılında Hawaii’nin başkenti Honolulu’da kaybolan bir filin hikayesinin anlatıldığı Tyke Elephant Outlaw belgeselinden esinlenerek ortaya atıldı.

Foto: Shutterstock


Gaia'da yer alan habere göre, Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma bakanlıkta yeterli oy oranına ulaşırsa, yasa haline dönüşerek 2016’dan itibaren geçerli olacak. Böyle bir durumda fil, ayı, kaplan gibi egzotik hayvanların eğlence mekanlarında barınması da mümkün olmayacak.

Foto: Shutterstock