Yaralanan bin kişinin bölgedeki devlet hastanelerinde tedavi altına alındığı kaydedilirken, son yüz yılın en yüksek yağışını aldığı belirtilen Tamil Nadu eyaletinde, toplam 3 milyon kişinin selden etkilendiği, ordunun yaptığı çalışmaları sonucu 18 bin kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği bildirildi.

Foto: Reuters


Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde son üç haftadır devam eden şiddetli yağışların neden olduğu sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 270'e yükseldiği belirtildi. Son günlerde devam eden şiddetli yağmur sonucu özellikle Chennai şehrini sel bastığı, şehirdeki uçak ve tren seferlerinin iptal edildiği, ayrıca yüzlerce evde de elektirik kesintisi olduğu ifade ediliyor. Hindistan ordusunun ise selden etkilenen bölgelerdeki binlerce vatandaşı tahliye etmek için çalışmalarına devam ettiği aktarıldı.

Foto: Reuters

'BÖLGEDE İLK DEFA BÖYLE BİR AFET YAŞANIYOR'


İklim değişikliği nedeniyle sellerin oluştuğunu iddia eden Başbakan Narendra Modi'nin, olay yerindeki kurtarma çalışmalarını görmek için Chennai şehrine gittiği, şehir üzerinde uçarak selden etkilenen bölgeleri bizzat gördüğü ve yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi.

Foto: Reuters


İçişleri Bakanı Rajnath Singh Parlamento'da yaptığı konuşmada çok küçük bir ada olduğuna vurgu yaptığı Channai kentinde, daha önce böyle bir afetin yaşanmadığını söyledi. Çalışmaların hızlı yapılabilmesi için zamana ihtiyaç olduğunun altını çizen Singh, "Bölgenin normale dönmesi için çok sıkı çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Foto: Reuters

PETROL RAFİNERİSİ KAPATILDI


Öte yandan şehirde otomobil üreticileri ve firmalar faaliyetlerini askıya alması sonrası, sel nedeniyle devlet tarafından işletilen günlük 210 bin varil kapasiteli Chennai Petrol rafinerisinin kapatıldığı duyuruldu. Şehirde ayrıca, içecek su bulamama sıkıntısının baş gösterdiği ifade ediliyor.

Foto: Reuters

SELDEN 3 MİLYON KİŞİ ETKİLENDİ


Hindistan'ın güneyindeki selden en az 3 milyon kişinin etkilendiği belirtiliyor. Kurtarma çalışmalarına devam eden ordunun 18 bin kişiyi güvenli bölgelere tahliye ettiği aktarıldı. En az 5 bin evin ise sular altında kaldığı bildirildi. Ağır yaralanan binden fazla kişinin bölgedeki devlet hastanelerinde tedavi altına alındığı açıklandı.

Foto: Reuters


Yoğun yağış nedeniyle bazı köprülerin nehir suları altında kaldığı bölgede yolların yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için çalışmalara devam edildiği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü K.S. Dhatwalia Yeni Delhi'de yaptığı açıklamada, bütün çalışmaları yapmak istediklerini, ancak problemin kontrollerinin dışında olduğundan yakındı: "Havaalanını sel bastı, tren seferleri iptal edildi ve hava hâlâ elverişli değil." Hükümetin ise can ve mal kayıplarının yaşandığı bölgeye 141 milyon dolar ayırdığı belirtildi.

Foto: Reuters

SON YÜZ YILIN EN YÜKSEK YAĞIŞI


Öte yandan, Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinin son yüz yılın en yüksek yağışını aldığına dikkat çekildi. Son 24 saat içinde 33 santimetrelik yağışın, Chennai'da Aralık ayındaki ortalama yağıştan çok daha fazla olduğu vurgulandı.

CİHAN