Fotoğraflar: NASA


Söz konusu kareleri analiz eden Paris Gözlemevi çalışanları, Hubble Uzay Teleskobunun gezegenimizden 32 ışık yılı uzakta bulunan yıldızların yer aldığı karelerde 5 tane bilinmeyen dalga benzeri objeler bulunduğunu belirtti.



NTV'de yer alan habere göre, bu keşfin kendileri açısından da bir sürpriz olduğunu belirten ABD'deki Eureka Scientific merkezinde çalılan Carol Grady,"Daha önce böyle bir şey gözlemlenmediği için bu nesneler ve nasıl oluştuklarına dair sadece hipotezler üretebiliriz" ifadelerini kullandı.



NASA: Plüton'da su ve mavi gökyüzü var

NASA: Plüton'da su ve mavi gökyüzü var


'ÇEVREDEKİ GEZEGENLERDEN KOPAN MADDELER OLUŞTURMUŞ OLABİLİR'

Şu an için en dikkat çeken teori dalgayı andıran bu görüntüyü çevredeki gezegenlerden kopan maddelerin oluşturduğu. Önümüzdeki dönemde sıkça duyacağımız bu keşif ile ilgili henüz net bir teori ise şu an için bulunmuyor.



1990 yılında Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) uzay mekiği Discovery tarafından dünya etrafındaki yörüngesine taşına uzay teleskobu Hubble, uzun yıllardır bilim insanlarının Samayolu'nu yakından incelemelerine imkan sağlıyor.



Hawking: Dünya işgal edilebilir

Hawking: Dünya işgal edilebilir


Adını ABD'li astronom Edwin Hubble'dan alan teleskobun yapılması için ilk fikir 1923'te atıldı. Projesine 1970'de başlanan teleskop, bütçedeki kısıntılar ve 28 ocak 1986'da kalkıştan 73 saniye sonra infilak ederek 7 mürettebatın ölümü ile sonuçlanan Challenger faciası nedeniyle gecikti.

Bu gecikmelerin ardından 1990 yılında göreve başlayan Hubble, astronomi tarihindeki en önemli enstrümanlardan biri haline geldi ancak 25 yıldır görev yapan teleskobun ömrü yavaş yavaş sona doğru yaklaşıyor.



2018 YILINDA YENİ UZAY ARACI FIRLATILACAK

NASA, uzayda yaşamı araştırmak için 8,8 milyar dolara mal olan James Webb Teleskobu'nu 2018 yılında uzaya fırlatmayı planlanıyor.

Hubble'ın yerini alması planlanan James Webb Teleskobu, sahip olduğu teknolojiyle evrenin yaklaşık 13,7 milyar yıl önce oluşumuna sebep olan "Big Bang"den (Büyük Patlama) 200 milyon yıl sonraki halini inceleyebilecek.



NASA ayrıca, ABD Ulusal Keşif Bürosu (NRO) tarafından bağışlanan ve halen deposunda bulunan "Geniş Alan Kızılötesi Araştırma Teleskobu" ile "Astrofizik Odaklı Teleskop" (WFIRST-AFTA) adlı teleskoplarını da 2024 yılında uzaya yerleştirmeyi planlıyor.



'Uzay Mekiği Programı'na 2011 yılında son veren NASA'nın, "Orbiting Rainbows" konseptiyle ışığı yansıtmak için geleneksel ayna yerine daha çok milyonlarca küçük parçanın kullanıldığı deneysel teknolojiler yoluyla potansiyel teleskoplar üzerine bir çalışmasının daha olduğu belirtildi.

NASA'nın "Orbiting Rainbows" konseptinin, güneş sisteminin dışındaki gezegenlerin ve kızılötesi yabancı dünyaların aranmasında avantaj yarattığı kaydedildi.

Dünya'ya 63 ışık yılı uzaklıktaki gezegen görüntülendi

Dünya'ya 63 ışık yılı uzaklıktaki gezegen görüntülendi