Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, dün gece ateşkesin sona ermesinin ardından, Husi Ensarullah hareketi ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına yönelik hedeflere hava saldırısı düzenledi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine ait uçakların, Aden vilayetinde Husilerin kontrolü altındaki Özel Kuvvetler Üssü'ne ve Ali Abdullah Salih yanlılarına ait hedeflere hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi verilmedi.


ATEŞKES KAPSAMINDA YAPILAN YARDIMLAR İHTİYACI GİDERMEDİ

Yemen'de yerel saatle 23.00'de sona eren ateşkes kapsamında özellikle güneydeki kentlere yeterli insani yardımın ulaşmadığı belirtildi. Özellikle yoğun çatışmaların yaşandığı Aden, Taiz, Ed-Dali, Ebyen ve Lahic kentlerinde halkın büyük umut bağladığı ateşkes kapsamında dağıtılan yardımlar ihtiyacı karşılamaya yetmedi.



"YARDIMLARIN ÇOK AZ BİR KISMI ULAŞTI"

Aden'in Et-Tevahi ilçesindeki Vaddah Diyalog ve Kalkınma Kurumu Başkanı Arif Naci, "Ne yazık ki, ateşkesten hiç istifade edemedik. Sıkıntılarımız gün geçtikçe artıyor" dedi. Naci, yardımların başka bölgelere gittiğini ve Aden'e çok az bir kısmının ulaştığını ifade etti. Ebyen halkından Salim Naci el-Fakir de "Ne yardım geldi, ne elektrik, ne su, ne de gazımız var. Gece gündüz evlerimiz bombalanıyor. Büyük umutlar bağladığımız ateşkes de başladığı gibi bitti. Maaşlarımızı alamadığımız için un ve şeker bile satın alamaz olduk, insani yardımlar da gelmeyince bazılarımız açlığın eşiğine geldi" dedi.

Yemen'de ateşkes ihlal edildi

Yemen'de ateşkes ihlal edildi