Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri, başkent Sana'da Husilerin silah deposu olarak kullandığı mevzileri bombaladı. Saldırıda can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi. Bu arada koalisyona ait uçakların, Sana kentinin Sakin ilçesi ile Hamis Meran bölgesinde de Husilere ait noktaları hedef aldığı, saldırıda Husi militanlardan ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

ATEŞKESE BİR GÜN KALA YOĞUN SALDIRI

Öte yandan Husilerin, ülkede yarın "insani yardım" amacıyla başlayacak 5 günlük ateşkese bir gün kala, Taiz'deki çeşitli yerleşim bölgeleri ile Halk Direnişi güçlerine ait mevzilere yoğun saldırı düzenlediği belirtildi. Görgü tanıkları, Halk Direniş güçlerinin kontrolündeki Cebel en-Nasr (Sabır Dağı) yakınında bulunan Daru'n Nasr köyüne 20'den fazla havan topu atıldığını ifade etti.

Yemen'de hava saldırıları sürüyor

Yemen'de hava saldırıları sürüyor

TARİHİ KALEYE HAVA SALDIRISI

Tanıklar, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ve Husilerin aynı bölgedeki Arus Karargahı ile El-İhve tepesini bombaladığını ve kentin batısındaki bazı noktalarda yoğun bir şekilde tankların konuşlandırıldığını söyledi. Koalisyona ait uçaklar bugün, Taiz'de devrik lider Salih yanlıları ve Husilerin askeri karargah olarak kullandıkları tarihi Kahire Kalesi'ne 5 hava saldırısı düzenlemişti.

5 GÜNLÜK ATEŞKES BUGÜN BAŞLIYOR

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Yemen'de 12 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere 5 günlük ateşkes ilan edildiğini açıklamıştı. Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

Yemen'de 5 günlük ateşkes

Yemen'de 5 günlük ateşkes