İşçi Partisi lideri Ed Miliband, "başarısızlık" olarak nitelendirdiği seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle birlikte İşçi Partisi genel başkanlığından istifa etti.

Sandık çıkış anketlerine göre Muhafazakar Parti parlamentoda 325, ana muhalefet İşçi Partisi de 232 sandalye elde edecek.

Bu tabloyla göre 2010'daki seçime göre sandalye sayısını 18 sandalye artırması beklenen Muhafazakarlar, çok az bir farkla da olsa tek başına iktidar olmayı başarmaya yakın.

Parlamentoda çoğunluk için 326 sandalye gerekiyor.



Koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokratlar'ın 12, İskoç Ulusal Partisi'nin 56, Plaid Cymru'nun 4, Avrupa Birliği ve göçmen karşıtı sağcı parti UKIP ve Yeşiller'in birer milletvekili çıkarması bekleniyor.

İşçi Partisi'nin oylarında ise üst üste ikinci seçimde de düşüş yaşandığı tahmin ediliyor. Yine çıkış anketlerine göre Ed Miliband öncülüğündeki İşçi Partisi, 2010 seçimlerine kıyasla 26 sandalye geride.

2010'da İşçi Partisi 258 milletvekili çıkarmıştı.



İlk sonuçlara göre oylarında büyük erime yaşanan parti ise Liberal Demokratlar oldu. 2010 seçimlerinde 57 milletvekili çıkarmayı başaran partinin bu seçimde 12 sandalyede kalması öngürülüyor.

Sağcı UKIP ise ilk kez parlamentoya milletvekili sokacak.

İSKOÇ VEKİLLER İŞÇİ PARTİSİ'NDEN AYRILDI

Ed Miliband öncülüğündeki İşçi Partisi, seçim öncesi anketlerde yakaladığı performansın gerisinde kalmış durumda. Bunun en büyük nedenlerinden birisi ise İskoçya'dan çıkarılan milletvekillerinin neredeyse tamamen İskoç Ulusal Partisi SNP'ye geçmesi. İşçi Partisi sadece İskoçya'da İskoçya Ulusal Partisi SNP'ye 41 sandalye kaptırdı.



İskoç SNP Partisi milletvekilleri zafer kutlaması yapıyor

58 milletvekiliyle meclise gireceği tahmin edilen SNP, İskoçya'da sadece bir bölgeyi İşçi Partisi'ne kaptırdı.



ED MILIBAND İSTİFA ETTİ

İşçi Partisi lideri Ed Miliband, "başarısızlık" olarak nitelendirdiği seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle birlikte İşçi Partisi genel başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.


Miliband, seçimi, "Çok zor ve hayal kırıklığı yaratan bir geceydi" sözleriyle tanımlamıştı.

"İSTİFA ET" ÇAĞRISI

İşçi Partisi'nin oylarında böylece üst üste ikinci seçimde de düşüş yaşanmış oldı. İşçi Partisi'nden milletvekilleri şimdiden, Miliband'ın parti liderliğinden çekilmesi gerektiği çağrısını yapmaya başladı.

İstifa çağrıları yapılan Ed Miliband, "Yaşananlar karşısında çok üzgünüm" dedi.

Miliband'ın Pazartesi istifa etmesi bekleniyordu.



LİDERLİĞİ KARDEŞİNE KARŞI KAZANMIŞTI  

Çıkış anketlerine göre Ed Miliband öncülüğündeki İşçi Partisi, 2010 seçimlerine kıyasla 26 sandalye geride. Miliband, Tony Blair ve Gordon Brown sonrası İngiltere solunu toparlayacak isim olamadı. Parti kongresini de kardeşi David Miliband'e karşı kazanmıştı.



Seçimde ağır yenilgi alan Nick Clegg istifa ettiğini bildirdi


LİBERAL DEMOKRAT PARTİSİ LİDERİ İSTİFA ETTİ


Seçim hezimet yaşayan bir diğer aday ise Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg oldu. Avam Kamarası'nda dün 57 milletvekili olan Liberal Demokrat Parti, bu seçimle tam 46 sandalye kaybetti. Liberal Demokratlar şu ana kadar sadece 8 milletvekili çıkarabildiler.

Yaşananlar karşısında üzüntüsünü gizleyemeyen parti lideri Nick Clegg ise, "cezalayıcı" olarak nitelendirdiği bir geceden sonra istifa ettiğini açıkladı.

Liberal Demokrat Parti'nin lideri Nick Clegg yeniden milletvekili seçilse de Vince Cable, Douglas Alexander, Simon Hughes gibi partinin diğer önde gelen isimleri parlamentonun dışında kaldı. Seçimde ağır yenilgi alan Clegg, bugün yaptığı bir basın açıklamasıyla istifa ettiğini bildirdi.

İngiltere seçimini yaptı

İngiltere seçimini yaptı