Çad'ın başkenti N'Djamena'da Pazartesi günü düzenlenen ve 33 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin yaralandığı intihar saldırılarının ardından hükümet burka yasağı getirdi. Saldırılardan Boko Haram'ı sorumlu tutan Çad Başbakanı Kalzeube Pahimi Deubet, örgütün yüzleri kapalı olduğu için tespit edilmeleri daha zor olduğundan kadın intihar bombacılarını kullandığını söyledi. Başbakan bundan böyle kamuya açık alanlarda burka kullanımını yasakladıklarını duyurdu.

Boko Haram'a karşı savaşanlara bağış

Boko Haram'a karşı savaşanlara bağış

YASAĞA UYMAYANLAR TUTUKLANACAK

Deubet yasakla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Burka veya gözler hariç her yeri örten kıyafetleri giymek kamuflaj sağlıyor. Artık yasak. Burka giymeye, yalnızca kamuya açık alanlarda değil okullarda da derhal son verilmeli. Güvenlik güçlerine pazarlarda satılan tüm burkalara el koyma ve yakma talimatı verildi." Deubet bu açıklamayı, ülkenin önde gelen dini liderleriyle görüşmesinin ardından yaptı. Başbakan din adamlarından burka yasağı mesajını camilerde, kiliselerde ve diğer kutsal mekanlarda yaymalarını istedi.
Burka yasağına uymayanlar "tutuklanıp, derhal yargılanmak üzere mahkemeye sevk edilecek."



Çad ordusu da, Çadlıların tek damla kanını dökenlerin dahi cezasız kalmamaları için İslamcı militanları amansız takiplerine devam edeceklerini bildirdi. Ordu, Boko Haram'ın Nijerya sınırı yakınlarındaki mevzilerine de hava saldırısı düzenledi.

Nijerya'daki intihar saldırılarında 10 kişi öldü

Nijerya'daki intihar saldırılarında 10 kişi öldü