Irak ordusu, IŞİD'in kalesi olarak bilinen Ramadi kentini IŞİD'den tamamen geri almayı başardı. 



Irak ordusu, Anbar vilayetinin en büyük kenti Ramadi'nin IŞİD'den kurtarıldığını ilan etti.  Ordu sözcüsü Tuğgeneral Yahya Rasul, kuvvetlerinin "destansı" bir zafer kazandığını ve Ramadi'deki resmi binaların üzerinde artık Irak bayrağının dalgalandıını söyledi.

ABD'nin hava desteği ile ilerleyen Irak güçleri ve müttefikleri nüfusunun büyük bölümü Sünni olan Ramadi'yi yeniden ele geçirmek için haftalardır savaşıyordu.

IŞİD, Ramadi'yi Mayıs ayında ele geçirmişti.

Örgütün bu zaferi Irak ordusu açısından büyük bir prestij kaybı olarak görülüyordu.

BUBİ TUZAKLARIYLA DOLU KENT


Irak birlikleri son birkaç gün içinde bubi tuzaklarıyla dolu olduğu belirtilen sokakların ve binaların arasından geçerek kent merkezine ilerliyordu.

Keskin nişancı ateşinin kesilmesi ve keşif uçaklarının insan faaliyetine rastlamaması üzerine Irak askerleri, resmi binaların bulunduğu bölgeye girdi.

Bazı haberlerde 400 rakamının telaffuz edilmesine karşın, kentte tam olarak kaç IŞİD militanının bulunduğuna dair kesin bilgi yoktu.

Harekat sırasında Irak ordusunun ne kadar kayıp verdiği konusunda da açıklama yapılmadı.

Irak ordusu kalan militanların kuzeydoğuya doğru çekildiklerine inanıyor.

Ele geçirilen bölgenin güney batısında çatışmaların yaşandığı haber veriliyor.

Ramadi, Mayıs ayında IŞİD’in eline geçmiş, bu hamle Irak ordusuna büyük bir darbe olarak görülmüştü. Ramadi’yi ele geçirmeyi hedefleyen harekat Kasım ayı başlarında başlamış ancak hızlı ilerleme sağlanamamıştı.