Foto: Reuters


Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim el Zamili, IŞİD hedeflerine yönelik operasyon konusunda Rusya ile anlaşma sağladıklarını açıkladı. Rus haber ajansı Sputnik’in haberine göre, Rusya’nın Suriye operasyonlarından kaçmak isteyen IŞİD militanları, Irak’ta da güvenli bir ortam bulamayacak. Sağlanan anlaşma ile Suriye ve Irak’ta savaşan IŞİD militanları arasında bağlantının koparılması ve Irak’tan destek gelmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Foto: Reuters

IRAK'TA DA HAVA OPERASYONU OLABİLİR


Rusya, Bağdat’ta kurulan istihbarat paylaşım merkezi aracılığı ile operasyonlarda koordinasyona gidiyor. Suriye ve İran da merkez üzerinden operasyonlara bilgi desteği veriyor. Rusya, Irak’tan resmi talep gelmesi durumunda bu ülkede de hava operasyonları düzenlenmesinin değerlendirilebileceğini belirtiyor.

Foto: Reuters


Irak Başbakanı Haydar Abadi, Rusya’nın Suriye operasyonlarında başarılı olması durumunda, benzer operasyonların Irak’ta gerçekleştirilmesinden memnun olacaklarını ifade etmişti. Rusya’nın hava operasyonlarından rahatsız olan ABD ise, Bağdat’ı Moskova ve Washington arasında tercih yapmaya zorluyor.

CİHAN