İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif başkanlığındaki İran’ın müzakere heyetinin sabah saatlerinde New York’a hareket ettiği bildirildi. İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) Gözden Geçirme Konferansı’na katılmak için sabah saatlerinde New York’a hareket eden Zarif, burada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve 5+1 grubu dışişleri bakanları ile bir araya gelecek.

İran: Anlaşmaya uyulmazsa nükleer programa döneriz

İran: Anlaşmaya uyulmazsa nükleer programa döneriz

NİHAİ ANLAŞMA HENÜZ İMZALANMADI

Zarif’in konferansta bir konuşma yapması bekleniyor. İran’ın Bağlantısızlar Hareketi’nin dönem başkanlığını yapması nedeniyle Zarif’in konferansta yapacağı konuşmanın önemi artıyor. İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" arasında  yapılan nükleer müzakerelerde 2 Nisan'da uzlaşmaya varılmıştı. Taraflar 30 Haziran'a kadar nihai anlaşmayı imzalamayı hedefliyor.

ABD: Biz savaşlarla ilgilenirken Rusya ve Çin güçlerini artırdı

ABD: Biz savaşlarla ilgilenirken Rusya ve Çin güçlerini artırdı

MÜZAKERECİ TARAFLAR ANLAŞMA METNİNİ HAZIRLIYOR

İsviçre'nin Lozan kentinde 2 Nisan'da varılan anlaşma sonrası anlaşma metnini yazmak için çarşamba günü dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde Avusturya’nın başkenti Viyana'da yeniden bir araya gelen taraflar, nihai anlaşma metninin yazılmasına başladıklarını açıklamıştı. New York’ta da dışişleri bakan yardımcıları ve uzmanlar düzeyinde görüşmelere devam edecek olan müzakereci tarafların, nihai anlaşma metnini hazırlamaya devam edecekleri belirtildi.

Dışişleri Bakanı Zarif ve ABD’li mevkidaşı Kerry’nin pazartesi günü New York’ta bir araya geleceği ve görüşmelere katılacağı bildirildi.


"Nefret tohumu ektiniz, karşılığını göreceksiniz"