İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Türkiye'nin IŞİD'e yönelik düzenlediği operasyonlarla ilgili olarak, "Terörizme karşı mücadele, ülkelerin milli egemenliğine saygı çerçevesinde yapılaması gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin IŞİD terör örgütüne karşı düzenlediği operasyonlarla ilgili İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın sorusunu yanıtlayan Bakanlık Sözcüsü Merziye Afham, "Terörizme karşı etkin bir mücadele için devletlerin çok boyutlu işbirliği yapması gerekiyor ancak bu aynı zamanda ülkelerin milli egemenliğine saygı gösterilerek uluslararası hukukun temel ilkelerine uygun olarak yapılmalı" diye konuştu.

Afham, "Devletlerin milli egemenliğini zayıflatacak her türlü eylem, şüphesiz terör gruplarını vahşi cinayetlerini ilerletmek için cesaretlendirecek" ifadelerini kullandı.

İran'ın terörizmle mücadele için uluslararası işbirliği yapılmasını olumlu karşıladığını kaydeden İranlı Sözcü, "Terör gruplarına karşı her türlü eylemin terörizm kurbanı olan ülkelerin devletleriyle koordineli şekilde yapılmalı" dedi.

ABD'den PKK açıklaması

ABD'den PKK açıklaması