Iraklı yetkililerin açıklamalarına göre IŞİD örgütü Palmira’yı ele geçirdikten sonra bölgedeki ilerleyişini sürdürüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) açıkladığına göre, IŞİD kırsal bölgedeki askeri bir üssü ele geçirdi ve Esad’ın güçleri askeri bölgeden çekilmek durumunda kaldı.

IŞİD, Husayba’nın kontrolünü ele geçirdikten sonra, Ramadi ve Habbaniya arasındaki son kasaba olan Khalidiya’daki askeri noktaya yöneldi.

El-Nusra ile birlikte hareket eden direnişçiler ise Ulusal bir hastanenin ve Cisr eş Şuğur kentini Esad güçlerinden aldı.

PALMİRA ENDİŞESİ

Birleşmiş milletler ve Suriyeli yetkililer IŞİD’in, tıpkı Nimrud antik kentindeki gibi, Palmira antik kentine ve tarihi eserlere zarar vermesinden çekincelerini açıkladı.

Palmira antik kentini korumak için twitterda dünya çapında #SavePalmyra hashtagiyle bir kampanya başlatıldı.

Suriye hükümeti ise birçok heykelin de içlerinde bulunduğu tarihi eserlerin güvenli bölgelere taşındığını açıkladı. Fakat antik kentteki arkeolojik kısım hala duruyor.

KÖPRÜ KAPATTILAR

Ramadi’den Bağdat’a göç eden sivil halkın kullandığı köprü ise IŞİD tarafından kapatıldı ve aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu birçok kişinin Anbar bölgesinde sıkıştığı bildirildi. Irak hükümeti ise Anbar’dan Bağdat’a geçmeye çalışan ve Iraklı olmayanların şehre girişi için Bağdat’tan bir yakınlarının veya tanıdıklarının referansını istiyor.

Suriye İnsan hakları gözlem örgütünün açıkladığına göre Perşembe günü Suriye-Irak sınırını kontrol altına almıştı.


"IŞİD'e karşı savaşı kaybetmedik"