Dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşecek olan IŞİD karşıtı koalisyonun görüşmelere ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltereli mevkidaşı Philip Hammond beraber ev sahipliği yapıyor. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da toplantıda olacak.

Toplantıda, IŞİD'e para ve insan akışını durdurmanın yolları konuşulacak. Bakanlar ayrıca, IŞİD'le birebir savaşanlara daha fazla askeri yardım sağlamayı ve ayrıca insani yardımları artırmayı da konuşacak. Toplantının ardından TSİ ile 16.00'da bir basın toplantısı yapılması bekleniyor.

BBC muhabiri James Robbins bakanların IŞİD'e karşı uzun dönemli bir kampanyanın hızlandırılması ve yoğunlaştırılmasını konuşcaklarını aktardı. Robbins Fransa'da meydana gelen saldırıların IŞİD'le mücadele eden ülkeler üzerinde daha fazla baskı yarattığını söylüyor.

Kerry ise ABD'den Londra'ya gelmek için ayrılmadan önce gazetecilere IŞİD'i yenmek için her zamankinden "daha büyük bir kararlılık" içinde olduklarını söyleyerek, "Teröristler bizi ayırmak istiyor, ama aslında eylemleri ile tam tersini sağlıyorlar" dedi.