IŞİD 16 Eylül’den beri kuşatma altında tuttuğu Suriye’nin kuzeyindeki Kobani kentinden geri çekildiğini kabul etti. Yayınladıkları videoda koalisyon uçaklarının ağır bombardımanına atıf yapan bir militan, “Her şeyi yok ettiler. O yüzden geri çekilmek zorunda kaldık” dedi.

IŞİD'den klor gazlı saldırı!

HER ŞEYİ YOK ETTİLER

Geçtiğimiz pazartesi günü Kobani’deki Kürt güçleri, kenti IŞİD militanlarından temizlediklerini açıklamıştı. Önceki gün yayınlanan bir videoda ise IŞİD militanları, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları nedeniyle kentten geri çekilmek zorunda kaldıklarını söyleyerek, “Savaş uçakları bizi gece-gündüz bombalıyorlardı. Her şeyi yok ettiler” dedi.

'İSLAM DEVLETİ KALACAK'

Video kaydında kuzey Afrika aksanıyla Arapça konuşan bir militan Kobani yerine Ayn el İslam adını kullanarak, “Bir süre önce bombardıman ve bazı kardeşlerimizin ölümünden ötürü Ayn el İslam’dan biraz çekildik. İslam Devleti (IŞİD) kalacak. Bunu Obama’ya söyleyin” dedi. Bir başka IŞİD militanı ise, “Savaş uçakları bina bırakmadı. Her şeyi yok ettiler. O yüzden geri çekilmek zorunda kaldık. Savaş uçakları gece-gündüz bombalıyordu. Her şeyi bombaladılar. Motosikletleri bile” dedi.

KERRY: ÇOK ÖNEMLİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de önceki gün Boston’da yaptığı açıklamada Kobani’nin kurtarılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Kerry, IŞİD’in yenilgisini kabul etmek zorunda bırakıldığını kaydetti. Kerry, “Genel olarak harekâtta kat edecek çok yolumuz var. Fakat IŞİD başından beri Kobani’nin gerçek bir sembolik ve stratejik hedef olduğunu söylemişti. Bu yüzden onları oradan çıkarmak çok önemli” diye konuştu.