Gazze'yi yöneten Hamas'ı başarısız olmakla ve 'İslam'ın gereklerinin yerine getirilmesi konusunda' yetersiz kalmakla suçlayan IŞİD, "Gazze'de Şeriat kanunları geçerli olacak" diyor. Videoda maskeli bir IŞİD militanı Hamas'a hitaben konuşuyor ve "Sizi, El Fetih'i ve İsrail devletini kökünden kazıyacağız. Bugün Yarmuk'ta yaşananlar (Suriye'deki Filistin mülteci kampı) Gazze'de de yaşanacak" diyor.

IŞİD'den Tel Abyad baskını

IŞİD'den Tel Abyad baskını

HAMAS VE IŞİD BİRLİKTE HAREKET EDİYOR İDDİASI

Suriye'nin başkenti yakınlarındaki Yarmuk mülteci kampında Filistinli direnişçiler ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. Hamas radikal İslamcı örgütlerin Gazze'de güç kazanmaması için çaba sarf ettiğini belirtiyordu. Ancak İsrail'den gelen açıklamalarda Hamas ve IŞİD'in birlikte hareket ettiği de iddia ediliyor.

İsrail İstihbarat Bakanı İsrail Katz, Sina Yarımadası'nda IŞİD ve Hamas'ın kaçakçılık, silah ticareti ve saldırılar konusunda işbirliği yaptığını belirtti.

Katz, "Gazze için birbirlerine karşı rekabet ettiklerini biliyoruz. Ancak Yahudiler konusunda amaçları ortak" diye konuştu.

Hamas, İsrail'in müdahalesini kınadı

Hamas, İsrail'in müdahalesini kınadı