Amerikan AP Ajansı’nın elde ettiği BM’nin El Kaide ve IŞİD’e katılımla ilgili gelişmeleri takip eden uzmanlar panelinin hazırladığı 1 Nisan tarihli rapora göre IŞİD’e katılım da giderek yükseliyor. Buna göre terör örgütü IŞİD’e katılım 100’den fazla ülkeden 25 bin üzerine çıktı. 2014 ortası ile 2015 Mart ayı arasında terör örgütüne katılım yüzde 71 oranında arttı.

"TERÖRİSTLERİN İLETİŞİM KAYNAKLARINA ERİŞİMİ ENGELLENMELİ"

BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan oturumda Interpol’ün Başkanı Jürgen Stock, yabancı savaşçıların IŞİD ve El Kaide’ye katılmak üzere yaptıkları seyahat yöntemlerinde de değişiklik olduğuna işaret etti. Güvenlik Konseyi’nde sınır kontrollerinin arttırılması, teröristlerin teknoloji, iletişim ve kaynaklara ulaşımının engellenmesi için işbirliği konusunda bir başkanlık açıklaması da kabul edildi.


"IŞİD 400 çocuğu kaçırdı"

"KADINLARIN YOĞUN KATILIMI ARAŞTIRILMALI"

BM Genel Sekreteri Ban ki-Moon genç erkeklerin radikal ideolojilerden etkilenip savaşa katıldığı söylenirken genç kız ve kadınların niye bu gruba katıldığının izah edilmesi gerektiğini belirterek “Hiçbir ülke bu sorunun üzerinden tek başına gelemez” dedi. Stock, uluslararası polis örgütünde 100’den daha az ülkeden 4 bin kişinin adının yer aldığına işaret ederek bilgi paylaşımının artması gerektiğini ifade etti. Stock, “Bilgi sınır aşıyor, ancak yabancı savaşçılardan daha yavaş bir biçimde” diye konuştu.

Suriye'de 136 sivil hava saldırılarında öldü

Suriye'de 136 sivil hava saldırılarında öldü