Terör örgütü IŞİD'in lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin, 'put' olarak nitelediği Mısır'da bulunan Sfenks, Piramit gibi kültürel mirasları yıkmanın "dini görev" sayılacacağını aktardığı bildirildi.

The Telegraph'ın haberine göre, İngiliz vatandaşı olan Müslüman aktivist Anjem Choudry, Mısır'da hilafet yönetiminin etkin olacağını ve sonrasında 'piramitler ya da sfenks gibi daha fazla put olamayacağını' söyledi.

IŞİD Palmira'da heykelleri parçaladı

IŞİD Palmira'da heykelleri parçaladı

"DİNİ DEĞİL KÜLTÜREL, O NEDENLE YIKILABİLİR"

Geçen yıl da, Kuveytli vaiz İbrahim el Kandari  bir röportajında bu yapıların dini değil kültürel olduğunu, o nedenle yıkılmasında bir sakınca olmadığını açıklamıştı. Yıkım çağrısı yapan Kandari "Daha önce bu yapıların müslümanlar tarafından yıkılmamış olması, yıkılmaması gerektiği anlamına gelmez" demişti.



UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Piramitler ve Sfenks, Mısır'ın turizm sektörü için oldukça önemli yapılar. Her yıl binlece insan bu yapıları görmek için Mısır'a turistik seyahatler gerçekleştiriyor.

En son Suriye'de bulunan Palmira antik kentini hedef alan IŞİD, burada da binlerce yıllık tarihi yapıları ve heykelleri yok etmişti.

IŞİD'den antik kent Palmira'da katliam

IŞİD'den antik kent Palmira'da katliam