Merkezi Lonrda'da olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verdiği bilgiye göre, IŞİD'in vali olarak görev yapan iki yetkilisi hava saldırılarında öldürüldü. Hava saldırılarının ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon güçleri tarafından düzenlediği düşünülüyor.

HAVA SALDIRILARI IŞİD'E ZARAR VERDİ

ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon güçleri aynı zamanda, Irak Ordusu'nun dün başlattığı Anbar operasyonuna da hava saldırılarıya destek veriyor. Ramadi yakınlarında 24  saat içinde 30'a yakın hava saldırısının düzenlendiği bildirildi. Saldırılarda IŞİD militanlarının çoğunun Ramadi'nin doğusunda bulunan Elbu Şucşel ve Şiha bölgelerinden çıkarıldığı belirtilirken, örgüte ait araçların da tahrip edildiği ifade edildi.

Paris'ten Irak’a ‘tam destek’ kararı çıktı

Paris'ten Irak’a ‘tam destek’ kararı çıktı

IRAK ORDUSU'NDAN 10 BİN KİŞİLİK GÜÇ

Irak'ın en büyük eyaleti konumunda olan Anbar, Bağdat'ın batısında yer alıyor. Yoğunlukla Sünnilerin yaşadığı bölge, IŞİD'in en güçlü olduğu yerlerden biri. IŞİD, Mayıs ayında eyaletin en büyük şehri Ramadi'yi ele geçirmişti, ikinci büyük şehir olan Felluce de örgütün kontrolü altında bulunuyor. Irak Ordusu terör örgütüne karşı başlattığı operasyona 10 bin kişilik güçle katıldığını duyurmuştu.

IŞİD karşıtı koalisyon toplanıyor

IŞİD karşıtı koalisyon toplanıyor