Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esir İşleri Yüksek Kurulu Başkanı İsa Karaki, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu sayısının 7 bine ulaştığını ve 600'ünün hasta olup gerekli tedaviyi göremediklerini söyledi.

"ARAP ÜLKELERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Karaki, Ürdün'ün başkenti Amman'daki Ürdün parlamento binasında Filistin Parlamenterler Komisyonu Başkanı Yahya es-Suud ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması için Arap ülkelerinden daha fazla destek bekliyoruz. Aralarında Filistin Yasama Konseyi üyelerinin de bulunduğu, İsrail hapishanelerindeki Filistinlitutuklu sayısı 7 bine ulaştı. Bunların 600'ü hasta olup gerekli tedaviyi göremiyor" diye konuştu.

Gazze'nin dünyayla bağlantısı

Gazze'nin dünyayla bağlantısı "tamamen koptu"

TUTUKLULARIN TEDAVİSİ İÇİN İSRAİL'E BASKI ÇAĞRISI

Filistin Parlamenterler Komisyonu Başkanı es-Suud da Ürdün hükümetinin, İsrail hapishanelerindeki Filistinli ve Ürdünlü tutsakların serbest bırakılması için İsrail ve ABD'ye yaptıkları baskı çabalarının devam etmesi çağrısında bulundu. İnsan hakları örgütlerinden, birçoğu kanser ve şeker hastası olan hasta tutukluların tedavi edilmesi için İsrail'e baskı yapmalarını isteyen Suud, Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün de hapishanelerdeki kişileri ziyaret edebilmesi için izin verilmesi talebinde bulundu.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.


"Hamas savaş suçu işledi"