İsrail savaş uçaklarınca Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesine hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, İsrail savaş uçakları tarafından Beyt Hanun beldesine füze saldırısı gerçekleştirildi. Atılan füzenin tarım arazisine düşmesi sonucu ekili ürünlerde büyük hasar meydana geldi.

Gazze'deki hastane yetkilileri, saldırı sonucu ölü ve yaralı olmadığını belirtti.

Bu arada İsrail savaş uçaklarının Gazze üzerinde alçak uçuşu devam ediyor.

Öte yandan İsrail ordusundan bir yetkili, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki Hof Aşkelon Yahudi yerleşim birimine Gazze'den bir roket atıldığını belirtmişti.

Yetkili, atılan roket sonucu herhangi bir maddi hasarın meydana gelmediğini, ölü ve yaralının da olmadığını ifade etmişti.

Saldırı, Gazze'den atılan bir rokete karşılıkmış

İsrail ordusu, Gazze'ye hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

İsrail Ordusundan yapılan yazılı açıklamada, uçakların "bir roket rampasını hedef aldığı" belirtildi.

Saldırının gece saatlerinde "Gazze'den İsrail'e atılan bir rokete karşılık" gerçekleştirildiği savunulan açıklamada, "Atılan roketlerin Sorumluluğu Hamas'a aittir. Gazze'den atılan roket güneydeki Yad Mordechai bölgesine düştü. Herhangi bir kayıp ve hasar tespit edilmedi. Saldırıyı şuana kadar üstlenen olmadı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, bölgedeki yerel halkın "sirenlerin çalmasının ardından bir patlama sesi duyduğu" bilgisine yer verildi.

Bu arada, İsrail basınında yer alan haberlerde, Gazze'den atıldığı iddia edilen roket nedeniyle ülkenin güneyindeki bazı bölgelerde sirenlerin çaldığı kaydedildi.

İsrail ordusu geçen haftalarda da "roket atıldığı" iddiasıyla Gazze'ye hava saldırıları düzenlemişti.

Netanyahu: Barış BM ile değil müzakereyle gelir

Netanyahu: Barış BM ile değil müzakereyle gelir