Hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle aksayan uçağın parçalarını arama çalışmaları bugün tekrar başladı. Daha önce yeri tespit edilen uçağın kuyruk kısmının Java Denizi'nin 30 metre altından çıkarıldığı ve arama gemilerine alındığı belirtildi. Yetkililer, dalgıçların bağladıkları hava yastıklarının şişirilmesiyle kuyruğun su üstüne çıkarıldığını ifade etti.

Endonezya Arama Kurtarma Ajansı Başkanı Henry Bambang Soelistyo, çarşamba günü basına yaptığı açıklamada, dalgıçların ve sualtı araçlarının AirAsia uçağının kuyruğunun yerini saptadığını söylemişti.



Denizden çıkarılan parçalarda uçağa ait karakutunun bulunmadığı açıklandı. Denizin altından hala sinyaller alındığı ancak sinyallerin uçağın karakutusuna ait olup olmadığı hakkında kesin bir şey söylenemeyeceği belirtildi. Endonezya Arama Kurtarma Ajansı yetkilileri, karakutunun bataryasının bir ay sinyal verecek kapasitede olduğunu, geriye 17 günlük sürenin kaldığını hatırlattı.

AirAsia havayollarına ait QZ-8501 sefer sayılı Airbus A320-200 tipi uçakla, Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a giderken 28 Aralık'ta kalkıştan sonra irtibat kesilmişti. Uçağın enkazına ait bazı parçalar ve cesetler Cava Denizi'nde ilk olarak 30 Aralık'ta bulunmuştu. Uçakta 7'si mürettebat 162 kişi bulunuyordu.

Denizden şu ana kadar 48 kişinin cesedi çıkarıldı.