Endonezya merkezli Trigana Air Service hava yolu şirketine ait olan ve 49 yolcu, 5 mürettabatı ile kaybolduğu bildirilen uçağın enkazına ulaşıldı. Uçağın hava kontrol kulesi arasındaki bağlantının ülkenin doğusundaki Papua bölgesi civarında kesildiği açıklanmıştı, enkazın Oktabe bölgesinde bulunduğu duyuruldu.

Papua bölgesinin doğusunda yaşayan köylüler tarafından bulunduğu söylenen uçağın, dağlara çarptığı ve bu nedenle düştüğü düşünülüyor. Konuyla ilgili kesin bilgi verilebilmesi için çalışmaların deva ettiği söyleniyor.

Endonezya uçağı kayboldu

Endonezya uçağı kayboldu


Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Julius Barata, uçakla kule arasındaki irtibatın kalkıştan kısa bir süre sonra kesildiğini söylerken, uçaktan acil durum çağrısı gelmediğini belirtmiş ve dağlık bölgede hava şartlarının oldukça kötü olduğunu ifade etmişti.

Trigana Air Service uçağı, Papua'nın başkenti Jayapura'daki Sentani Havalimanı'ndan yerel saatle 14:21'de kalktı ve eyaletin güneyindeki Oksibil'e 15:22'de inecekti. Fakat kalkıştan 34 dakika sonra (14:55) uçakla kule arasındaki temas kesildi.

Uçakta beşi çocuk 49 yolcu ve 5 uçuş görevlisi bulunuyordu.

25 SENEDE 15 CİDDİ KAZA

Uçuş Güvenlik Ağı'nın bilgilerine göre; Trigana şirketinin sicilinde, operasyonlara başadığı 1991 yılından bu yana 14 ciddi kaza bulunuyor. Süreç içinde 10  uçağını kazalarda kaybeden Trigana, 2007'den bu yana Avrupa Birliği tarafından yasaklanan havayolu şirketleri arasında yer alıyor.

AirAsia uçağından şimdiye kadar 90 ceset çıkartıldı

AirAsia uçağından şimdiye kadar 90 ceset çıkartıldı