Çin'in Uygurlara karşı yürüttüğü şiddet ve baskı politikalarını tepki için, Türkiye'de Uzak Doğululara yapılan saldırılar Dünya Bankası'nın Kuzey Koreli Başkanı Jim Yong Kim capsiyle eleştirildi.

Dünya Bankası'nın resmi Twitter hesabından 10 Nisan'da atılan ve Jim Yong Kim'in İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve Korece "Teşekkürler" yazılı bir pankartı elinde tuttuğu fotoğraf, "Merhaba Türkiye, ben Çinli değilim" yazısıyla değiştirildi.

Türkiye'de Çinli sanılarak, bir Koreli turiste yönelik gerçekleşen saldırının ardından, en çok paylaşılan capslardan biri, Dünya Bankası'nın Kore kökenli ABD vatandaşı Jim Yong Kim'in fotoğrafı oldu.



Fotoğrafın orjinalinde, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim 4 dilde 'Teşekkür ederim' yazılı bir kağıt tutuyor.

Photoshop ile değiştirilen fotoğrafsa sosyal medyada birçok kişi tarafından paylaşıldı.

Çin'in Uygurlara yönelik baskı politikasına karşılık, Türkiye'deki Uzakdoğulular'a yönelik saldırılar, tüm dünyada dikkat çekti.

Türkiye'de aşırı sağcı bir grup,  6 Temmuz'da turistlerin yoğun olarak bulunduğu Topkapı Sarayı'nın girişinde, Çinli olduğunu sanarak Koreli bir turiste saldırmıştı. Benzer şekilde, ülkenin çeşitli yerlerindeki bazı Çin lokantalarına da saldırılar düzenlenmişti. Son olarak, Tayland'ın İstanbul'daki Fahri Başkonsolosluk binasına, Tayland hükümetinin Uygur Türkleri'ni Çin'e iade etme kararı nedeniyle saldırı olmuştu.

Devlet Bahçeli'nin sözleri Güney Kore'de de haber oldu

Devlet Bahçeli'nin sözleri Güney Kore'de de haber oldu