Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga yazılı açıklamada üç hafta boyunca meclis çalışmalarını engelleyen ve meclise göz yaşartıcı gaz atan muhalefeti kınadı. Yahyaga, bu çirkin eylemin demokratik değerlere aykırı olduğunu dile getirdi.



Kosova Hükümeti yazılı açıklamayla olayı kınadı. Açıklamada, "Mecliste muhalefet tarafından kullanılan şiddet için pişmanlık duyuyoruz. İki milletvekilimiz gazdan etkilenerek hastaneye götürüldü. Muhalefete, şiddetten kaçınmaya, kendi kişisel fedakârlıkları dâhil sıkı çalışmaya, inşa edilmiş kurumlara saygı göstermeye davet ediyoruz. Siyasi anlaşmazlıkların saygı çerçevesinde çözülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Muhalefet partileri yaptıkları ortak açıklamada, Sırbistan’ın Kosova’ya tekrar gelmesine izin vermeyecekleri belirtildi. Açıklamada, "Hükümet’in icraatları Kosova'yı iflasa götürüyor. Kosova'da Sırpların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde Sırp Belediyeler Birliği kurulmasını izin vermeyeceğiz. Hükümet yaptığı Sırp Birliği ve Karadağı ile sınır anlaşmasından çekilmesi gerekiyor" denildi.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa'ya mecliste yumurtalı protesto

Kosova Başbakanı İsa Mustafa'ya mecliste yumurtalı protesto