Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Latin Amerika ülkelerini kapsayan turu çerçevesinde Küba’ya yaptığı ziyarette, Küba yönetiminin cami projesine olumsuz yaklaşmadığını ifade etmişti.



CAMİ TAMAMLANANA KADAR MESCİT

Bunun üzerine ülkede ilk adımı atan yönetim, Küba'da ilk mesciti Ramazan ayında hizmet vermek üzere faaliyete geçirdi. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Küba’da Ramazan ayında Müslümanların ibadetlerini yerine getirmeleri için bir mescit açıldığını ve bu mescidin TDV'nin katkılarıyla Küba’ya yapılacak olan cami tamamlanana kadar açık olacağını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi kapanış toplantısındaki konuşmasında "Küba'ya cami yakışır" sözlerini dile getirmişti.

KÜBA'DA BİR İLK

Küba'nın, Havana kentinde tarihi bir mekanı mescit için tahsis ettiğini belirten Palakoğlu, Ramazan ayında buradaki Müslümanların ilk kez bir mekanda teravih ve cuma namazlarını kılabildiklerini söyledi.

Açılan mescit hakkında basın mensuplarına bilgi veren Palakoğlu, tahsis edilen bu mekanın 200 metrekare olduğunu ve Küba’da yapılması planlanan caminin açılışına kadar hizmet vereceğini açıkladı.

CAMİ İNŞAATI SÜRECİ BAŞLADI

Palakoğlu, inşa edilecek caminin yer tahsis işleminin bittiğini, projelendirme ve teknik hazırlıklarla ilgili sürecin de başladığını kaydetti.

SADECE DİPLOMATLARA HİZMET VEREN BİR İBADETHANE VARDI

Küba’da yerli Müslümanların daha önce namaz kılabilecekleri bir mekanın olmadığını kaydeden Palakoğlu, sadece diplomatların gidebildiği eski müzenin içinde bir yerin bulunduğunu söyledi.

AA

Küba’ya cami yolu açıldı

Küba’ya cami yolu açıldı