Filistin'in Nablus kentinde toplanan bir grubun "Toprak Günü" dolayısıyla düzenlediği yürüyüşe İsrail askerinin müdahalesi sert oldu.



İsrail askerleri, Nablus'un Huvvara beldesinde söz konusu gün dolayısıyla gösteri yapan Filistinlilere gaz ve ses bombalarıyla müdahale etti.

Netanyahu özür diledi

Netanyahu özür diledi

BAYRAĞA EL KOYDULAR

Atlı ve yaya askerler, Kudüs’ün Eski Şehri’ne açılan Şam Kapısı ve Salahaddin caddesinde "Toprak Günü" dolayısıyla gösteri yapan Filistinlilere ses bombalarıyla müdahale etti.



Müdahaleye direnen 4 kişiyi gözaltına alan İsrail askerleri, eylemcilerin ellerindeki en büyük Filistin bayrağına da el koydu. Filistinlilerin taş ve boş şişelerle karşılık vermeye çalıştığı olayda yaralanan 20 kişi ve gazdan etkilenen onlarca Filistinli hastanelere kaldırıldı.

İsrail, İran müzakerelerinde casusluk iddialarını reddetti

İsrail, İran müzakerelerinde casusluk iddialarını reddetti

TOPRAK GÜNÜ NEDİR?

İsrail, 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait yüzlerce dönüm araziye el koymuştu. Filistin halkı, olayı protesto için genel grev düzenlemiş, protesto gösterilerine katılan Filistinlilere İsrail askerleri tarafından ateş açılması sonucu altı kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle her yıl 30 Mart'ta “Toprak Günü” etkinlikleri düzenleyen Filistin halkının bu davranışı, İsrail işgaline karşı "direnişin göstergesi" olarak kabul ediliyor.

Araplara şok tehdit: Bulundukları son toprak olur

Araplara şok tehdit: Bulundukları son toprak olur