Avrupalı yöneticileri eleştiren Başbakan Viktor Orban, gizli anlaşmaların yakında ortaya çıkacağını ifade etti ve ‘"Bu anlaşmalara göre AB, 400-500 bin Suriyeli mülteciyi kabul etmek durumunda kalacak’." dedi.

Foto: Reuters


Bu mültecilerden dolayı Vişegrad Dörtlüsü’nün Macaristan dışında bulunan diğer üye ülkelerine de (Slovakya, Polonya, Çek Cumhuriyeti) büyük bir baskı uygulanacağını da belirten Macar Başbakan, "Bu kadar insanı sadece Avrupa’ya getirmekle kalmayacaklar ve hemen üye ülkeler arasında dağıtılmasını şart koşacaklar. Ama biz bunu kabul edemeyiz." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Brüksel’de düzenlenen AB-Türkiye zirvesinde Türkiye ile imzalanan göçmenlerle ilgili anlaşmayı da eleştiren Orban, bu anlaşmanın çok akılcı olmadığını ama katlanılabilir yükümlülükler içerdiğini söyledi.

Yakında her şeyin ortaya çıkacağını söyleyen Orban, "Alman tarafı Türklere ödenen muazzam miktardaki paraya rağmen her zamanki gibi mültecilerin paylaşımını masada tutuyor." diyerek, yasadışı göçmenler için oluşturulan koalisyonun abes olduğunu ifade etti.

CİHAN