Rheinische Post (RP) gazetesine konuşan Schulz, Türkiye'nin mültecilere birçok Avrupa ülkesinden daha iyi baktığını söyledi.

Gazetenin "Mülteci akınını frenlemesi için, Avrupalıların Erdoğan ile iyi ilişkiler kurmaya çalışması doğru mu? sorusuna, Türkiye'nin mülteci sorununun çözümünde anahtar ülke olduğunu belirterek yanıt verdi. Schulz, "Türkiye'de şu anda 2,5 milyon mülteci yaşıyor. Bu nedenle Türkiye ile birlikte çalışmaya mecburuz" ifadelerini kullandı.

Martin Schulz, "Mültecilere Türkiye'de yeterince iyi bakılıyor mu?" sorusuna ise, şu yanıtı verdi:

TÜRKİYE'DE MÜLTECİLER GÜVENDE

"Türkiye, mültecilerin bakımı konusunda birçok AB ülkesinden daha iyi. Türkiye şu anda kamplarda 600 bin dolayında mülteciye örnek olacak bir şekilde bakıyor. Türkiye'nin Suriye sınırında bulunan 103 bin nüfuslu Kilis'te, 125 bin mülteci bulunuyor ve her aile insan onuruna yakışır bir şekilde barındırılmaya çalışılıyor. Burada hatta ilk ve orta dereceli okullar mevcut. Türkiye, bugüne kadar mültecilere 7 milyar dolar harcadığını belirtiyor. Şimdi Avrupa'dan 3 milyar mali destek istiyor. Ben Türkiye'ye mali yardım yapılmasını doğru buluyorum. Aynı şekilde vize kolaylığı ki, iş dünyası için de önemli ve Türkiye'ye güvenli ülke statüsü verilmesi de aynı şekilde doğru bir karar. Suriteli mülteciler Türkiye'de güvende."

DHA

AB:

AB: "Vize serbestisi tüm Türkler vizesiz girecek anlamına gelmiyor"