Rusya, Almanya, Fransa ve Ukrayna’dan oluşan Normandiya Dörtlüsü, Minsk Anlaşması’nın 2016 yılında da geçerli olması konusunda uzlaştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dört ülkenin anlaşmanın 2016 yılında da geçerli olması konusunda uzlaştığını bildirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da Normandiya Dörtlüsü liderlerinin yeni yıldan önce bir telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini duyurdu.

Rus Interfax ajansına özel bir demeç veren Sergey Lavrov, Minsk Anlaşması’nın 2016 yılında da uygulanıp uygulanmayacağı konusunda bir soru üzerine “Minsk anlaşmalarının uygulaması konusunda Normandiya Dörtlüsü anlaşmanın geçerli olacağı konusunda anlaşmaya vardı. Birçok şey; Kiev, Donetsk ve Luhansk arasındaki diyaloğun etkinliğine bağlı.” dedi.

LİDERLER YENİ YILDAN ÖNCE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPACAK


Öte yandan Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Peskov da Normandiya Dörtlüsü liderlerinin yeni yıldan önce bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurdu.

Ukrayna’nın doğu bölgesinde barış anlaşmasını sağlayan Normandiya Dörtlüsü, en son 11 Şubat’ta Minsk’te bir araya gelmişlerdi. Bu görüşmede Ocak - Şubat 2015 döneminde ateşkes sağlayan Eylül 2014 tarihli Minsk Anlaşması yeniden ele alınmış ve Donbass’taki savaşı yatıştırmaya yönelik bazı tedbirler kabul edilmişti.

CİHAN