Mısır'da hükümet güçleri ile göstericiler arasındaki gerginlik bayramı da gölgeledi. Mısır'ın kuzeyindeki Giza kentinde, bayram namazı sonrası gerçekleştirilen yönetim karşıtı gösteriye güvenlik güçleri çok sert şekilde müdahale etti. Çıkan olaylar sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi.



MÜDAHALEDE GERÇEK MERMİ KULLANILDI

Görgü tanıkları, bayram namazı sonrası Giza'nın güneyindeki Nahiye, El-Heram ve El-Umraniyye bölgelerinde düzenlenen yürüyüşlere güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini, gerçek mermilerin de kullanıldığı müdahale sırasında 5 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını belirtti. Hayatını kaybedenler arasında bayram namazı kılmakta olan bir kadının da bulunduğu kaydedildi.



KARŞILIKLI ATEŞ AÇILDI, GÖZALTINA ALINANLAR VAR

Görgü tanıkları, Nahiye bölgesinde düzenlenen gösterilere polisin müdahalesinde 5 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Bir emniyet yetkilisi ise "Giza'nın güneyinde göstericiler ile güvenlik güçleri arasında karşılıklı ateş açılması nedeniyle hayatını kaybedenler oldu. Olayda 12 gösterici gözaltına alındı" dedi.

Kenttteki El-Heram Hastanesi yetkilileri ise olaylarda hayatını kaybeden ve yaralanan 2 kişinin kendilerine getirildiğini bildirdi.

Nijerya'da bombalar patladı

Nijerya'da bombalar patladı