ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Yuananistan'a yaptığı ziyareti sırasında Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile de görüştü.  Kotzias, Kerry'yi bakanlık girişinde karşıladı. İkili yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

 

Yapılan basın toplantısında, Yunanistan'ın bölgesindeki çabalarına ABD'nin de katkı yaptığını belirten Kotzias, geleneksel olarak iki ülke ilişkilerinin dostluk bağları ile bağlı olduğunu söyledi. Yunan ekonomisinin durumuna ilişkin müzakereler sırasında ABD'nin katkısını hatırlatan Kotzias, Suriye sorunun diyalog ile çözülmesi gerektiğini söyledi. Yunan Bakan, görüşmede IŞİD ve Kıbrıs konusunun da ele alındığını söyledi.Foto: CİHAN

Kerry ise "Hedefim, ABD-Yunanistan ittifakını sürdürmektir. İki ülke ilişkileri önemli değerlerle kökleşmiştir. İki ülke ilişkileri parçalanmaz." dedi. "Mülteci krizinin sona ermesi için Suriye'deki savaşa bir son vermemiz gerekir." diyen Kerry, mülteciler konusunun global bir sorun olduğunu ve sadece Yunanistan ve Türkiye'nin sorunu olmadığını belirtti. Çözümünün de savaşın sona ermesi olduğunu belirtti.

Bir soru üzerine Kerry, Türk uçaklarının Yunan hava sahasını ihlal ettiğine dair iddialar üzerine bu konuda çifte standart bulunmadığını ve iki ülkenin NATO çerçevesinde iletişim kanallarının açık olduğunu söyledi. Kerry, Esed ile rejim karşıtlarının IŞİD'e karşı işbirliği yapabilecekleri ihtimalinden de bahsetti.