Karnaval dönemi olduğu için çoğu değişik kıyafetlerde gelen Münihliler'in Sendlinger Tor meydanındaki protestosu tam bir festival havasında geçti. Değişik müzik gruplarının çaldıkları parçalarla dans eden Münihliler, ellerinde Münih renklidir yazılı plaketlerle kentin herkese açık olduğunu gösterdiler.

MEHMET SCHOLL DA PROTESTO ETTİ

Aralarında komedyen Michael Mittemeier ve ünlü rejisör Doris Dörrie gibi sanatçılar konuşmalar yaparak, PEGİDA hareketini kınadılar. Protesto gösterine katılan Bayern Münih'in ve Alman Milli Takımının eski oyuncusu Mehmet Scholl'un konuşma yapacağı önceden açıklandığı halde, herhangi bir konuşma yapmadığı gibi, sahne arkasında görüntüsünün alınmasından rahatsız oldu.

NAZİLER DIŞARI

Meydanın karşı tarafındaki protestocuların aralarında tanınmış Neonazilerin olduğu dikkati çekti. 800 PEGİDA yandaşlarını korumak için yaklaşık bin polis görev yaptı. İslam karşıtları çok sıkı güvenlik önlemleri altında yürüyüşe geçerlerken Biz halkız diye bağırdıalr. PEGİDA karşıtları ise Defolun, ve Naziler dışarı diye bağırdılar. Stachus meydanına kadar yürüyebilen PEGİDA yandaşları, burada yaptıkları konuşmalar sonunda, sıkı polis koruması altında metrolara yöneltilerek dağıtıldı.