Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi, 'devlet sırlarını başkalarına taşıdığı gerekçesiyle' idam cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, "hapishaneler baskını" davası kapsamında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını, haklarındaki idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdi.

Mursi, 2013 yaz aylarında ordu tarafından düzenlenen darbeyle görevinden alınmıştı.

Mısır'ın demokratik seçimlerle iktidara gelen ilk cumhurbaşkanı olan Mursi yönetimi 2013 yılında askeri darbeyle devrildiğinden beri Mısır'da Müslüman Kardeşler örgütü yasaklandı, binlerce üyesi tutuklandı, yüzlercesi idama mahkum edildi.

Mursi'nin yargılandığı davalarda hedef olduğu suçlamalar arasında, "Casusluk yapmak, Mısır'da Hamas, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızları'yla birlikte saldırılar planlamak, Al Jazeera televizyonu aracılığıyla Katar'a devlet sırlarını sızdırarak ülke güvenliğini tehlikeye atmak" iddiaları da bulunuyor.

ERDOĞAN: BATI TAVRINI KOYMUYOR

Mısır mahkemesinin Muhammed Mursi hakkında verdiği idam kararını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

Bugün bir olay daha oldu. Az önce onu duydum. Mısır'da halkının yüzde 52 oyla seçilen Mursi ile ilgili idam kararı vermişler. Burada enteresan bir şey var. Mısır eski Mısır'a dönüyor. Sisi'ye karşı durulamıyor. Batı, darbeci Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Bu idam kararlarına seyirci kalıyor, buna uygulama yapmıyor. Kendileri hep beraber bir araya gelip yine müşterek dayanışma içinde pozlarını veriyorlar.

Müslüman Kardeşler'in liderlerinden biri öldü

Müslüman Kardeşler'in liderlerinden biri öldü