Hollanda’da yaşayan Müslümanlar, aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’in, İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi’nin (American Freedom Defense Initiative) daha önce Dallas kentinde düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasına katılan çalışmaları, partisine ait yayın saatinde televizyonda gösterme kararını, karikatürle protesto edecek.

"PROVOKASYONA EN İYİ KARŞILIK MİZAH"

Fas Camileri Konseyi’nin (RMMN) hazırladığı, Wilders’in bir bombanın içinde hoşnut olmayan bir çocuk olarak çizildiği, alt tarafta ise farklı kesimlere ait insanların ahenk içinde yürümelerinin resmedildiği karikatürün şehirlerin belirli yerlerine asılması planlanıyor. RMMN sözcüsü Aissa Zanzen, Wilders’in provokasyon ve hakaretlerine en iyi karşılığın mizah yoluyla verilebileceğini inandıklarını belirterek, bu karikatürle aynı zaman da çığırtkanlık yapanların toplumu bölmeyeceklerini göstermek istediklerini söyledi.

Wilders: Peygamber karikatürlerini TV'de göstereceğim

Wilders: Peygamber karikatürlerini TV'de göstereceğim

CAMİLERE DE ASILACAK

Toplumun ayrıştırılmasına karşı olduklarına dikkati çeken Zanzen, sosyal medyada dağılacak karikatürün başta Amsterdam Merkez Garı olmak üzere otobüs duraklarına asılıp asılamayacağını araştırdıklarını ifade etti. Yaklaşık bin adet basılacak karikatürü isteyen camiler de asabilecek.

HZ.MUHAMMED KARİKATÜRLERİ TV'DE YAYINLANACAK

Wilders’ın, daha çok İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi’nin (American Freedom Defense Initiative) geçen ay Dallas kentinde düzenlediği "Hz. Muhammed" konulu karikatür yarışmasına katılan çalışmaları, ilk olarak 20 Haziran’da televizyonda göstermesi bekleniyor. Daha önce sergiyi Hollanda Meclisi’nde açma isteği reddedilen Wilders, provokatif karikatürleri, partisine ait kamu televizyonundaki üç yayın diliminde göstereceğini açıklamıştı.

Hz. Muhammed karikatür yarışmasına saldırı: 2 ölü

Hz. Muhammed karikatür yarışmasına saldırı: 2 ölü

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, televizyondaki söz konusu yayından sonra özellikle Müslüman ülkelerde ortaya çıkması muhtemel tepkilere karşı dış temsilciliklerini uyarmıştı.

ABD’nin Dallas kentinde geçen ay düzenlenen, Wilders'in de konuşmacı olarak katıldığı karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği salonun dışında çıkan silahlı çatışmada iki kişi hayatını kaybetmişti.

ABD'de cami önünde İslam karşıtı 'silahlı' miting

ABD'de cami önünde İslam karşıtı 'silahlı' miting