Foto: Reuters


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi tüm tehditlere karşı korumaya hazırız ve buna gücümüz var. Rusya Suriye'de Esad rejimine destek olmayı bırakıp IŞİD ile savaşmalı" dedi.

'TÜRKİYE'YE ASKER GÖNDERMEYE HAZIRIZ'

Hürriyet'te yer alan habere göre, Brüksel'deki NATO üyesi ülkelerin Savunma Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Stoltenberg, "NATO'nun, güney sınırından gelebilecek tehditlere karşı müttefikini korumak için Türkiye'ye asker göndermeye hazır" olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri, endişe kaynağının Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları ve füze saldırıları olduğunu belirtti.

Reuters'ın haberine göre; Stoltenberg, Rusya'ya Suriye'de Esad rejimine destek olmayı bırakıp IŞİD'le savaşması konusunda çağrıda bulundu.

Suriye, Rusya için neden önemli?

Suriye, Rusya için neden önemli?


"ÇEVİK GÜÇ TÜRKİYE'YE KAYDIRILABİLİR"

Rusya'nın Ukrayna'daki Moskova yanlısı isyancılara destek için gerçekleştirdiği askeri müdahalenin ardından NATO'nun aldığı önlemler kapsamında 13 bin kişilik bir çevik güç oluşturulacağını hatırlatan Stoltenberg, bu askerlerin gerekli olduğu takdirde hem doğuya hem de güneye kaydırılabileceğini belirtti.

Stoltenberg, "Farklı yönlerden farklı tehditlerle karşılaşıyoruz. Çatışma, istikrarsızlık ve emniyetsizlik... Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana, kolektif savunmamıza yönelik en büyük takviyeyi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Stoltenberg, Afganistan'daki NATO askeri sayısı konusunda ise bir karar alınmadığını sözlerine ekledi.