Yıkılan evinin enkazı altında kalan Funchu Tamang'ın Cumartesi günü kurtarıldı ve helikopterle hastaneye taşındı. Tamang'ın sadece ayak bileğinde ve ellerinde hafif yaralar olduğu belirtildi.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

101 yaşındaki depremzedenin kurtarılması, Nepal'in son bir haftadır aldığı ender iyi haberlerden birisi oldu. Hükümetin açıkladığı son verilere göre ölü sayısının 7 bin 200'ü aştığı depremde toplam can kaybının çok daha yüksek olabileceği uyarıları yapılıyor. Maliye Bakanı Ram Sharan Mahat, arama-kurtarma ekiplerinin dağlık bölgelere ulaşmasıyla birlikte ölü sayısında hızlı bir artış gözlenebileceğini söyledi. "Evlerin büyük kısmının yıkıldığını bildiğimiz, ancak bir türlü ulaşamadığımız çok sayıda köy ve kasaba bulunuyor " diyen Maliye Bakanı, artçı şokların da hala devam ettiğini belirtti.Deprem nedeniyle Nepal'in başkenti Katmandu'da da aralarında hastane, okul ve kamu binalarının da bulunduğu çok sayıda bina ya tamamen yıkılmış ya da kullanılamaz hale gelmiş durumda.

Nepal'de ölü sayısı 7 bini geçti!

Nepal'de ölü sayısı 7 bini geçti!

ABD UÇAKLARI NEPAL'E ULAŞTI

ABD hava kuvvetlerine ait bir adet C 17 tipi kargo uçağı ve dikine havalanma özelliğine sahip dört Osprey uçağı Katmandu'ya ulaştı. Uçakların özellikle hâlâ ulaşılamayan yerleşim yerlerine erişim sağlaması bekleniyor.

BM'den Nepal'e yardım

BM'den Nepal'e yardım