sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası toplumu İran'ın İsrail tehdidine sessiz kaldığını iddia ettiği uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasında tam 44 saniye sessiz kalarak protesto etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, New York'ta gerçekleşen 70. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Konuşmasının bir kısmında uluslararası toplumu İran'ın İsrail tehdidine sessiz kalmakla suçlayan Netenyahu, kürsüde 44 saniye sessiz kalarak tepki gösterdi.

Sessiz eylemi öncesinde yaptığı açıklamada BM'ye yüklenen Netanyahu, BM'yi İran'ın ülkesine yönelik tehditleri sesini çıkarmadan kabul etmekle suçladı. Netanyahu, "Sessizliğe hoşgeldiniz. Sağır eden sessizliğe" dedikten sonra 44 saniye boyunca BM kürsüsünden hiçbir şey söylemedi.



"BARIŞ YERİNE SAVAŞ OLACAK"

Netanyahu, daha sonra yaptığı konuşmada "İran anlaşmasının barış getirmeyeceğini, milyarlarca dolarlık yaptırımların kaldırılmasının İran'ın saldırganlığını büyük olasılıkla artıracağını" savundu. "Bu savaşı daha olası hale getirecek" diyen Netanyahu, ülkesinin kendini savunmak için elinden geleni yapacağını da sözlerine ekledi.

İsrail'in sert eleştirilerinin hedefinde BM de vardı. Netanyahu, "BM, Ortadoğu'da tek demokrasi İsrail'e karşı aşırı bir düşmanlık içinde" diyen Netanyahu, BM'de Suriye'de işlenen cinayetlere ilişkin son dört yıl içinde sadece bir kez kınama kararı alınırken, İsrail'in operasyonları ile ilgili 20 karar alındığını söyledi.

Netanyahu'nun protestosu, sosyal medyada ise alay konusu oldu.

İsrail Suriye konusunda Rusya'yı uyardı

İsrail Suriye konusunda Rusya'yı uyardı