Son yılların en sert kışlarından birini yaşayan ABD'nin New York kentinde Manhattan adasını çevreleyen Hudson ve East Nehirleri buzla kaplandı

Özellikle son bir haftadır yaşanan soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor.

Hava sıcaklığının gündüz -8 ila 10 derece arasında olduğu gece ise -20 dereceye kadar düştüğü kente, Hudson ve East Nehirleri'nin buzla kaplandığı görüldü.

"Sibirya Ekspresi" adlı dondurucu soğukların etkisindeki ABD, haftalardır kar fırtınalarının etkisinden kurtulamıyor. Sıfırın altında seyreden sıcaklıklar ve bitmek bilmeyen kar yağışı, Manhattan ve New Jersey'i ayıran Hudson Nehri'nin büyük kısmının donarak buzlarla kaplı bir hal almasına neden oldu.

Yaklaşık 200 kilometre uzunluğundaki nehir, yer yer 45 santimetre kalınlığındaki buz tabakalarıyla kaplandı. Ulaşımın büyük ölçüde etkilendiği New York'ta sert rüzgarlar nedeniyle hissedilen sıcaklık -15 derece civarındaydı. Soğuk hava nedeniyle, turistlerin uğrak noktası Central Park ve şehir merkezindeki eğlence alanları da haftasonuna rağmen boş kaldı. Cuma günü, New York da dahil olmak üzere Amerika'daki 72 yerleşim yeri soğuk hava rekoru kırdı.

Amerika'nın doğu kıyılarını esir alan dondurucu soğuklar, 23 kişinin hipotermi nedeniyle hayatını kaybetmesine neden oldu. Ülkede hayatı felç eden soğuk hava dalgasının önümüzdeki günlerde güney ve orta Atlantik'teki eyaletlere de yayılması bekleniyor.