Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk Afro-Amerikan kökenli başkanı olan Barack Obama, yarın Afrika turuna başlıyor. İlk olarak babasının memleketi Kenya'yı ziyaret edecek olan Obama, daha sonra Etiyopya'ya geçecek.

Barack Obama, Kenya'ya en son 2006 yılında gitmiş ve babasının mezarının bulunduğu Kogelo köyünü de ziyaret etmişti. Başkanlık görevine geldiği 2009 yılından beri Kenya'ya gitmeyen Obama'nın, bu seyahati ilk resmi ziyaret olacak.



Barack Obama'nın babası Barack Hussein, ABD'de üniversite eğitimini aldıktan sonra ülkesi Kenya'ya dönmüştü. 1982 yılında geçirdiği trafik kazasında ise hayatını kaybetmişti.

ABD'nin Kenya Büyükelçisi Robert Godec Kenya televizyonu KTN'e yaptığı açıklamada, Obama'nın bu ziyareti sırasında Kogelo köyüne gidemeyeceğini, sadece resmi temaslar için Nairobi'de bulunacağını belirtti.



OBAMA'NIN KENYA'DAKİ AKRABALARI

Kogelo'da Obama'nın aralarında 'nine' diye hitap ettiği üvey annesinin de olduğu pek çok akrabası bulunuyor. Dedesi Hussein Onyango Obama'nın üçüncü eşi Sarah, ay başında gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve kendisi için büyük bir ziyafet hazırladığını söylemişti. Obama'nın programının belli olmasının ardından ise "Demek ki vakti yokmuş, ne yapalım" şeklinde konuştu.

ABD'den Ukrayna'ya radar sistemi

ABD'den Ukrayna'ya radar sistemi