Marihuana içtikten sonra, genel olarak insanlar arasında bilinen 'munchies' olarak adlanlandırılan yeme isteği uyandırmasıydı ancak son zamanlarda yapılan bir araştırma, medikal kullanımında marihuananın obeziteye karşı etkin bir ilaç olabileceğini ortaya koydu.

Foto: Shutterstock


Ağrı kesici olarak da doktorlar tarafından hastalara verilmesinin ardından, obezite hastalarının da marihuana kullanınca daha az yeme isteği duyduğu belirlendi.

'Health Economics' dergisinde yayımlanan araştırmada, 1990-2012 yılları arasında denekler üzerinde yapılan incelemelere yer verildi. Bu incelemelere göre, medikal marihuana olarak kayde geçen MMLs'nin tek bir etki oluşturmayacağı belirtilirken, genç ve yaşlı deneklerde farklı etkiler yarattığı tespit edildi.

Foto: Shutterstock


İlaç olarak yaşlılara verilen marihuana genellikle fiziksel olarak daha zayıf ve vücut fonksiyonlarını kullanırken acı çeken insanları ağrılarını dindirmek için kullanılıyor.

Genç denekler üzerinde yapılan araştırmada ise, özellikle marihuana kullanımının alkol kullanımını azalttığı öne sürüldü. Bir şişe biranın 150, bir kadeh şarabın ise 120 kalori olduğu belirtilirken, marijuana doğal bir bitki olduğu için vücutta kalori birktirmediği belirtiliyor.

Foto: Shutterstock


Asıl önemli olan ise, marihuananın etken maddesi kanabinoidler. Bu madde beyne bir sinyal gönderiyor ve uyarılan beyin, vücudun farklı yerlerine başka sinyaller gönderiyor. Gönderilen sinyallarden biri de doğruca sindirim sistemine ulaşıyor ve açlık hissedilmesine engel oluyor.