Netanyahu, "Fransız hükümetine, bir kısmı kendisine ait olan bir şirketin yaptığı sefil açıklamayı ve sefil icraatı açıkça reddetmesi çağrısında bulunuyorum" dedi. Aynı zamanda "dostlarına" da seslendiğini ifade eden Netanyahu, "Yahudi devletine karşı her türlü boykota karşı olduklarını açıkça ve yüksek sesle deklare etmeliler" ifadesini kullandı.
İsrail'in kınanmasını ve boykot girişimlerini "absürt" olarak niteleyen Netanyahu, "Bu saçma dramayı affetmeyeceğiz" diye konuştu. Netanyahu, "İsrail'in kendisini roketlerden ve tünellerden korumasının otomatik olarak kınama ve boykot girişimlerine yol açtığını" savundu. Fransız telekomünikasyon şirketi Orange'ın üst düzey yöneticisi (CEO) Stephen Richard, İsrailli operatör "Partner" ile iş birliklerini bitirebileceklerini açıklamıştı.

 

'ABD, İsrail'in en büyük dostudur'

'ABD, İsrail'in en büyük dostudur'


Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Richard, "İsrail'den çekilmeyi planlıyoruz. Biraz zaman alacak ama kesinlikle bunu yapacağız. Elimde olsa yarın bırakmaya hazırım" ifadesini kullanmıştı. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahshon ise yaptığı yazılı açıklamada, Orange CEO'su Richard'dan konuya ilişkin bir açıklama beklediklerini belirtmişti.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK RAPOR

Ayrıca İsrail'in Paris Büyükelçisi Yossi Gal'in de Elysee Sarayı ve Ekonomi Bakanlığı'yla temasa geçtiği bildirildi. İsrail'de 2,84 milyon abonesi olan Partner telekomünikasyon şirketi, pazar payının yüzde 28'ini elinde bulunduruyor. Fransa'nın yüzde 25 hissesine sahip olduğu Orange ise 22 ülkede 150 milyon aboneye hizmet veriyor.

 

Obama'dan Myanmar'a uyarı

Obama'dan Myanmar'a uyarı


İsrail'de El-Hak'ın da aralarında bulunduğu 5 sivil toplum örgütünün ortak yayınladığı raporda Batı Şeria'da hukuksuz şekilde faaliyet yürütüldüğü belirtiliyor. Raporda Orange'ın iş birliği yaptığı İsrailli operatör Partner'in, ülkedeki yasa dışı Yahudi yerleşim faaliyetlerinin kuruluşuna ve iletişim altyapısına doğrudan katkı sağladığı öne sürülüyor.

İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunduğu ifade ediliyor.