Mora'nın Lakonia'da bölgesinde bulunan Neapoli kasabası yakınlarında dün sabah saatlerinde yüksek gerilim hatlarının kopması sonucu çıkan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle çevredeki köyler boşaltılıyor.



Ulusal yayın yapan televizyonlara telefonla bağlanan Monemvasia Belediye Başkanı Yannis Surlas, bölgede bazı köylerin alevler içinde kaldığını, yangının tehlikeli bir şekilde hızla ilerlediğini söyledi. Agios Nikolaos köyü muhtarı Yorgos Livanos ise köylerinin tamamen yandığını ve her yerden patlama sesleri geldiğini, yangın nedeniyle Faraklo, Lahi, Agios Nikolaos ve Mesohori köylerinde yaşayanların ise tahliye edildiklerini açıklandı.

MAHSUR KALANLAR VAR

Yangını söndürme çalışmalarına 30 itfaiye aracı, 4 uçak ve bir helikopterin katıldığı belirtilirken, Profiti İlia bölgesinde mahsur kalan 300 kişinin deniz yoluyla kurtarılmaya çalışıldıkları ifade edildi.



Bölgede yangın söndürme çalışmalarına katılan Canadair tipi bir yangın söndürme uçağının arıza nedeniyle Falakro dağına zorunlu iniş yapmak zorunda kaldığı, uçağın iki pilotundan birinin ise yaralandığı belirtildi.

Mora Yarımadası'nda 2008 yılında Zaharo ve İlias bölgelerinde çıkan orman yangınlarında 67 kişi hayatını kaybetmişti.

Yunanistan'da 'hayır' operasyonu

Yunanistan'da 'hayır' operasyonu