Almanya 1’inci Devlet Kanalı ARD’de yayınlanan ‘Brisan’ adlı haber programında, Türkiye’de son yıllarda kadına yönelik şiddet vakalarında artış olduğu vurgulanırken, Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından Türkiye'nin her yerinde düzenlenen protesto gösterileri görüntülerle aktarıldı. Cinayete her kesimden tepki geldiğinin anlatıldığı haberde, tecavüz ve cinayet suçları için idam cezasının yeniden getirilmesinin tartışılmaya başladığı da belirtildi.



İsviçre’de yayın yapan ‘Le Matin’ gazetesi de Özgecan’ın vahşice katledilmesine geniş yer ayırdı. Gazete bugünkü sayısında, bu olay karşısında Türkiye’nin birçok şehrinde protestolar yapıldığını yazdı.

Dünya ajansları, iç güvenlik paketine karşı yürüyen Türkiye Barolar Birliği'nin eyleminde, Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesinin de protesto edildiğini duyurdu.



İngilizlerin saygın gazetesi Guardian da “20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesinin ardından kadınların sosyal medyadan ‘sendeanlat’ ‘hashtag’iyle yaşadıkları taciz olaylarını paylaşmasına yer verdi.

İngiliz Daily Mail'in internet sitesinde de Özgecan'ın hunharca öldürülmesi ve ardından yapılan eylemler geniş yer buldu. Türkiye'nin kadına karşı şiddetin önlenmesi için sokaklara döküldüğünü yazan gazete, idam cezasının geri getirilmesinin de gündem olduğunu duyurdu.



Avustralya'da yayın yapan Sydney Morning Herald gazetesinin internet sitesi ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kadına yönelik şiddeti 'ülkenin kanayan yarası' olarak tanımladığına dikkat çekerken, "Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi halkı sokaklara döktü" yazdı.

Özgecan Aslan için Türkiye'den yükselen tepkilere Alman televizyonu ARD geniş yer verdi.