Fransa'nda başkenti Paris'in kuzey banliyösü Aubervilliers'de bir öğretmen, kendisini IŞİD üyesi olduğunu söyleyen bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan öğretmenin tedavisi devam ederken, polis  "terör örgütüyle bağlantılı cinayet girişimi'"suçundan soruşturma başlattı.



Sabah saatlerinde Jean Perrin Anaokulu'na gelen saldırgan, sınıfta tek başına derse hazırlanan öğretmene kesici bir aletle saldırı gerçekleştirdi. TF 1 kanalı, maskeli ve eldivenli olduğunu duyurduğu şüpheli şahsın saldırı sonrası "Bu IŞİD saldırısı bir uyarıdır." diyerek olay yerinden uzaklaştığını açıkladı.



Boğazından en az bir bıçak darbesi alan 45 yaşındaki öğretmen ise hastaneye kaldırıldı. Saldırganın okula silahsız girdiği, sınıftan makas ya da bıçak alarak öğretmene saldırmış olabileceği iddia edildi.



Olayla ilgili Paris Terörle Mücadele Savcılığı, 'terör örgütüyle bağlantılı cinayet girişimi' suçundan soruşturma başlattığı belirtildi.

Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarında da 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.